Nissibi Köprüsü yıl sonunda hizmete açılacak
Güneydoğu Anadolu Bölgesi´nin ´´ Boğaz Köprüsü ´´ olarak nitelendirilen Nissibi Köprüsü hizmete açılacak.
Kategori : Sektörden Haberler
23 Ağustos 2014 13:49
16492 kere okundu.
Nissibi Köprüsü yıl sonunda hizmete açılacak
Güneydoğu Anadolu Bölgesi´nin ´´ Boğaz Köprüsü ´´ olarak nitelendirilen Nissibi Köprüsü hizmete açılacak.
Kategori : Sektörden Haberler
23 Ağustos 2014 13:49
16492 kere okundu.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi´nin ´´Boğaz Köprüsü´´ olarak nitelendirilen Şanlıurfa-Adıyaman arasındaki Nissibi Köprüsü´nün yıl sonu hizmete açılması planlanıyor.

KÖPRÜNÜN ADI ESKİ BİR YERLEŞİM BİRİMİ 

Atatürk Barajı´nda su toplanmaya başlanmasının ardından Kahta-Siverek-Diyarbakır karayolunda ulaşımı sağlayan mevcut köprü, su altında kaldı. Yıllarca kısıtlı feribot seferleriyle ulaşımın sağlandığı bölgede, halkın talebi doğrultusunda yeni köprünün temeli 2012´de dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım´ın katıldığı törenle atıldı. Köprüye ise bölgedeki eski bir yerleşim birimi olan "Nissibi" adı verildi.

ÜÇÜNCÜ EN UZUN KÖPRÜ 

Şanlıurfa´nın Siverek ve Adıyaman´ın Kahta ilçelerini birbirine bağlayacak köprü inşaatında sona yaklaşılıyor. Orta açıklığı 400 metre olarak planlanan köprünün büyük bölümü tamamlandı. Nissibi, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin ardından Türkiye´nin en uzunu olma özelliğini taşıyor.

 

EN BÜYÜK ESER

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köprünün bitme aşamasına geldiğini söyledi. Kara yoluyla 170 kilometre olan mesafenin 30 kilometreye ineceğini belirten Küçük, köprü için yaklaşık 100 milyon lira harcanacağını ifade etti."Devletimizin büyük eserlerinden biridir" Köprünün bölge turizmi ve ekonomisine ciddi katkı sağlayacağına inandığını dile getiren Küçük, proje sayesinde Adıyaman, Kahta, Nemrut Dağı, Şanlıurfa ve Diyarbakır´daki tarihi eserlerin daha kolay ziyaret edilebileceğini vurguladı.

EKONOMİ VE TİCERET ARTACAK 

Nissibi Köprüsü´nü "muhteşem bir eser" şeklinde nitelendiren Küçük, şunları kaydetti: "Bölge illeri arasında ticaret ve ekonomik hacim artacaktır. Şehirlerin ve bölgenin birbiriyle olan sosyal doku bütünleşmesi de daha hızlı olacaktır. Ama bundan daha önemlisi bölgedeki turizm hareketi artacaktır. Bu köprü devletimizin büyük eserlerinden biridir. Şu anda yüzde 87,5´i tamamlandı. Bunun anlamı da yıl sonuna köprümüzün açılacağıdır."


#